Tuesday, October 8, 2013

sabar itu indah~!!

Org slalu ckp sabar itu indah..yup..!! sgt indah..sgt2..

ehh hye sme..!! kembali lg utk ke skian kali..ahaks..n pasni xtau gap bape lame ag bru dpt tulis ag..

tulis ni bukan bleh men taip je..kdg2 dah ade idea..ada bahan tp xde mood pun xleh nak jalan jugak kan.. sebbek arini merupakan ari yg blh dianggap btuah..maka nye.. taddaaaa~!!

ok!! arini fokus kite pada SABAR.. bnyak pengertian sabar ni.. hanya org2 yg sabar je yg tau dan kenal erti sabar ni..pada yg gelojoh cume tau dan kenal pada ayat tp xde pengertian..

tp xdinafikan..ade ketika ny yg kenal erti sabar ni pun xberapa nak sabar.. lg2 biler time2 korg ddatangi rse kesal or kecewa..kan..kan..kan.. biasa la manusia cepat sgt melatah tp lmbat tsentak..~lambat nak sedar..klu sedar pun sure2 dah tlewat..tp time tuh bru nak slh kan diri sdiri..bru nak mroyan..bru nak tpikir..klu la..kan bagus.. n seangkatan ng ny..~

nanes je la time tuh…kan..kan..kan.. same la kite pun..lg2 ppuan.. nak xnak mmg lumrah la airmata dtg dlu bru pemikiran..kan..kan..kan.. ibarat ny dmulakan dgn bismillah dsudahi dgn alhamdullilah.. tp kite mulakan dgn senyuman pnyudahny nanes..

ok kesat airmata skrg..sme2..kesat..no more nanes2.. kuat sikit lawan pe yg de.. insyallah.. klu kite redha..sabar ade yg djanjikan tbaik jugak buat kite.. “ALLAH kan xuji kite melebihi kemampuan kite” n klu ALLAH bg ujian buat kite bmakna ALLAH syg dan prihatin kat kite.. amek yg positif je.. die nak kite tau erti sabar..die nak kite dekat ng die..die nak uji kite supaya kite jd kuat.. xlemah.. x putus ase.. n yg paling penting die nak kite tau DIA ade sentiasa buat kite..percayala….

Alhamdullilah bru2 ni diuji..dgn mcm2..bdepan dgn manusia yg mulot n kate2 ny mnyeksa kan..nak marah nak hentam blk pun xguna..xde ksudahan.. klu ikot ati mmg binasa manusia tuh tbenam kpala dlm tanah.. tp sabar tu kan indah..diem je..klu penat nak explain diem je..bak kate org2.. satu hari org akan tau jugak..satu ari org akan penat jugak..die bukak ironman ke thor ke.. supermama ke..spice girl ke yg kuat spnjang mse..die cume tanah je..so xyah nak amek peduli.. die kite same mungkin takdir die bahagia awal dr kite..maka syukur kan sahaja..amin kan sahaja.. selebihny kerja ALLAH..kan..kan..

sabar je tunggu ganjaran dr ALLAH.. tp jgn tunggu nganga je.. mohon pun kene ade..doa.. insyallah tpanggil n tkenan doa2 yg ade.. yg penting ikhlas n sabar.. syukur dgn ape yg ade..dgn ape yg kite terima..myb kat luar sane ade yg lg sukar buat die tempuh..kite xtau kan..

okla..sy harap..sy, awk, die dan kamo2..dberi kesempatan mlalui idop ini dgn rse tenang..andai ALLAH turunkan ujian buat kite..sy harap kite masih tau dn masih mau utk terus bsabar..

AMIN~!!

2013-08-25 08.17.50

nie sebahagian besar kekuatan sy~

p/s : nun jauh dsana .. sabar mu yg mruntun ku utk terus btabah~…